Kısa Filmde Bir Üst Aşama; Solipsist


“Bu film içerisindeki karakterler, sürekli devinim halinde akıllarını ve bedenlerini birbirleri içerisinde birleştiriyor.” diyor Los Angeleslı yönetmen Andrew Huong. SLAMDANCE 2012’de Deneysel Kısa kategorisinde jüri özel ödülünü Andrew’e kazandıran bu başyapıtın konusu ise ‘solipsizmin metoforik olarak tekrar açıklanması’. Solipsizm, Wikipedia’da kısaca şu şekilde açıklanmış;

Solipsizm (ya da tekbencilik), “Ben” felsefesi olarak bilinen, varlığı ben’in tasarımları olarak dile getiren felsefi görüş. Kuramsal bencilllik olarak da belirtilir, buna göre bilinç içerikleriyle birlikte öznel benvarlık olarak kabul edilen tek gerçekliktir. Yöntemsel bakımdan başlangıç noktası olarak ben’i alması durumunda yöntemsel tekbencilik olarak belirir. Bu yönüyle Descartes felsefesi bir yöntemsel tekbenciliktir. Etik anlamda ise Stirner‘in örnek olarak alındığı kendi ben’inin yaşamın ve gerçekliğin merkezi yapan düşünce biçimi (ahlaksal bencillik).

Neredeyse 9.000$’a mal olan bu saykodelik kısa film hakkında ne kadar övgü ve abartı dolu şeyler yazsam az kalacak, biliyorum. Solipsist, üç bölümden oluşuyor ve fantastik öğeleri, inanılmaz efektleri ve sürrealist sahneleriyle kişinin aklını başından alıyor.

Kulaklığınızı takın, ışıkları söndürüp odadaki herkesi kovun ve filmi HD olarak izleyin.

Mutfağını görmek isteyenler için, ‘making of’u da burada;